Hindoe Goden

Hindoe Goden

Shiva is de god der schepping en vernietiger van het kwade. Tevens staat hij voor het algehele welzijn van alle wezens. Shiva is de verwoording van kennis van het allerhoogste wezen. Hier bieden wij u de met name de Shiva Nataraja, ‘de koning van de dans'. Shiva wordt hierbij afgebeeld als kosmische danser Kootan, die in een kring van vuur zijn goddelijke dans verricht om een vermoeid universum te vernietigen en god Brahma de gelegenheid te geven om het proces van de schepping te beginnen. Een bijzondere beeltenis met een acht-armige god omhuld met  prachtige versierselen.

Dansende Shiva Bronzen Kandelaar 46 cm

€399,00 Excl. BTW: €329,75

#

8-armig Shiva-beeld dansend weergegeven middels dit prachtige bronzen beeld. De armen zijn allen voorzien van een kandelaar. ..

Indonesisch Houtsnijwerk 'Sepasang' 30 cm

€115,00 Excl. BTW: €95,04

#

Volledig handgemaakt beeld van een liefdespaar. Gemaakt van de blanke houtsoort hibiscus. Het beeld heet 'Sepasang', de letterlijke betekenis luidt; echtpaar. Vakwerk van een uiterst ervaren houtbewerker...

Rama en Sita Tuinbeeld 60 cm

€115,00 Excl. BTW: €95,04

#

Dé 'Romeo en Julia' van het Hindoeïsme: Rama en Sita. Een prachtige legende over 2 geliefden welke elkaar door een ontvoering kwijtraken en, bij terugkomst, elkaar alsnog geheel verliezen. Overmand door verdriet wil Sita niet meer leven, waarna de god van het vuur Sita's hand pakt, haar nog mooier m..

Shiva Torso Beeld 80 cm

€650,00 Excl. BTW: €537,19

#

Gedetailleerde torso-beeld van Shiva, handgemaakt van groensteen en bewerkt met een zwart/grijze winterharde patineer...

Weergeven 1 t/m 4 van in totaal 4